Sunday, 7 July 2013

Ke BaBOOM

Hai2.. ha,5/7 bru besday kawan kitorang.. IKA WANI....
ha ,ape lg..rancangan disusun rapi la..
semalam kebetulan dia ajak kua g uptown..
tapi......

sebelum tu,kitorang nak boh dia dulu la..huhu
malam tu un,aq and anis pun terkejan2 pergi beli hadiah buat si  ira..
ye la,besday ira masa cuti,
so,mestilah kena sambut sekali an..
kami pun beli la patung 'NIGHTMARE' 
habis je terus belari pula pergi order pizza kat medan gopeng sebab
katanye si Najwa yang Ika ni 
teringin sangat makan pizza hawaiian chicken..
dari tahun lepas,kesian kan? ?
hehe

lepas tu,masuk je McD terus nyanyi lagu besday kat ika.
terkejut dia..tapi taklah teruk sangat..biasa2 je..
dapat la akhirnya dia mkan pizza tu..


yang lagi best masa lepas makan,
aku hulurkan cd BIGBANG..
menjerit kot dia dalam tu..kami tahu......
dia minat gila ngan kumpulan tu..huhu

Baik tak baiknye kitorang sampai curi knci mto dia..
pening dia cari..mang dia syak la kitorang bing boom kan dia kan..hehe
g kat moto,moto lak xde..pening2..
masa tu la kitorang hangatkan lagi dengan ira

'eh,bukan knci tu ika pas kat kau ke mse tron mto td?'
ira dengan bengang nye..

'mane ade!'

kitorang pe lagi,kasi hentam lg cukup2..
ira sampai merah muka marah kitorang..haha..
then,nana pun bwak la mto ika tu bg blik..
dah nk nangis kawan tu..huhu.. nyanyi lagi sekali lgu besday kat ika,
then one more time kat ira plak..
aku un hulurkan la patung nightmare tuwh...
nak kebaboom org cgt,last2 ngan org pkat tu kne skali.. ><






Wednesday, 6 March 2013

BiRTHDaY NaJWa

Assalamualaikum.

Hari ni  Hari Lahir Najwa .(housemate kitorang) yang ke-19.
Budak paling tua dalam rumah kami nie.hehe
Tapi paling kecik sekali.. Jangan marah ye Najwa..huhu

4-5 hari sebelum tu,tengah aq dok saja-saja.
aku teringatkan something..
ha,besday najwa da dekat..
aku pun sepanjang hari memikirkan ,hadiah pe la nak kasi dia nie..
then,aq cuba pikirkan benda yang dia suka,teringin tapi tak dapat-dapat.

Lastly,dapat juga hadiah tu..
gitar kapok tak kapok jugaklah..
balik rumah tu,habis semua orang aq tanya pasal rancangan nak beli hadiah tu.
semua setuju,aq ape lagi,bersemangat wajalah,hehe..

dah dekat dengan besday Najwa tu,
baru terpikir, "takkan lah nak bagi gitar je kat dia?"
terus tanya Nana, "ang ingat dak kek apa yang Najwa suka?"
Nana pun usha pelik kat aq " manalah aq nak taw..Tiramisu kowt?"

dia main 'kowt2' plak.. "Takpa lah Nana,kol je Nas,tanya kat Nas.Nas tahu lah"
Nas tu kawan baik Najwa
hari tu aq ade dengar Najwa cakap nak kek tu tapi tak ingat kek ape..
telefon dicapai,orang dicakap,
Kek 'Black Forest' rupenyewwwww...
ok set, gitar, kek and....
Syera, Ira and Nana kata nak masak spaghetti..
aq ngan Nana pun tolonglah belikan barang untuk diorang memasak sementara Ira cari
resipi kat rumah..

sebelum pi tu,sempat lagi ha posing kat rumah tepi tangga..hehe












Dalam masa 2 jam, aq ngan Nana pergi JJ beli gitar..
masuk kedai,tengok harga..alahai, 'murah' gile..
bajet sikit..acane nie? hahaha
gelabah habis..pastu,bincang punya bincang,beli jugaklah..
aq sumbangkan sikit lagi duit aq kat gitar tu..
lagipun aq yang bagi cadangan kan? hehehe...
terus menuju kew 'Secret Recipe' nak beli kek tu..
Nana plak yang sumbangkan duit untuk bajet kek tu..
sepotong tu pun aq rase duit makan 2 hari..haha
lepas tu ape lagi? cunggit la..balik terus..
sampai je rumah tengok rumah, mana la si Ika nie..
tak balik-balik lagi..masak pun ta siap lagi..
aq dengan 'confidentnya' masuk dapur terus pi masak.nasib resipi dah ada,lau tak.....hampeh.. :p
tak siap lagi semuanya,Nas cakap Najwa dah nak balik da..
kelam kabut kitorang.. 'woi,tak siap lagi kot benda alah nie'
tengok-tengok Ika pun dah sampai.

pastu Nas terus offer diri pergi ambil Najwa  bawa dia pusing-pusing TC yang dah selalu dikunjungi tu dengan alasan tak munasabah 
untuk elakkan Najwa balik awal..ye la,tak suprise nanti..hahaha

Kitorang kunci semua kunci yang perlu dikunci,tutup semua lampu..
Lepas tu dengar la orang bukak-bukak pintu..
jeng3,Nas pun dah masuk and bagi isyarat kat kitorang,
lepas tu sambil membebel kononnya kitorang keluar la pe la and cakap kat Najwa
"Najwa tolong bukak lampu jap"

Najwa pun bukak la lampu..jalan depan lagi sampai ke ruang tamu je,
"happy besday to you,
happy besday to you,
happy besday to Najwa,
happy besday to you"


Ha, nampak muka terkejut dia tu? Ni nasib baik sambut kat rumah,
xde nak baling-baling tepung tapi kita ada main krim2 kek lak..hehe

stop posing Ika,g bagi kek tu kat Najwa la..dia nak makan tu..hehe












Selamat Hari Lahir yang ke-19 Najwa..
Jangan nakal-nakal ye? Belajar rajin-rajin..
Pastu aq doakan ang dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur.. Amin.. :D
sayang yang2..hehe

thanx a lot kepada yang menjayakan kezutan terkezut-terkezut nie..hehe




 yang ni,errrr..tolong la naaa..huhu

Operasi suap menyuap pula.. 

amboi,over..tepuk kang..hehe

kejutan ke-2..
Taraaaaaa...
Gitar yang diidamkan,pink colour....huhu

 tu dia,teruja dia naaa..hehe..khas buat Najwaazmaan Bloopie..
Bloop2.. :p
Patu,semua pakat dok posing habis la..hahaha






lepas kek, gitar....lupa something ka??
 spaghetti pula muncul..Najwa kata sedap, siape masak?
Kembang kuncup sat aq ketika itu..hehe..

Berakhirlah kezutan-kezutan dari houdemate semua..
Alhamdulillah,selesai..diizinkan Allah untuk menyambut hari lahir kawan kami nie.. 
^_^


Tuesday, 26 February 2013

KeGiLaaN KaMi!

Assalamualaikum

Asalkan hari selasa je,semua jadi 'gile'
ye la,mesti pakai baju sama..
tak sama un mesti warna sama..haha
Kegilaan kami menjadi-jadi sehingga lah kami buat gila sungguh..

nak tau kami pakai baju pe? 
jeng
.
.
.
jeng.
.
.
jeng
.
.
.

amacam? hehehehehe

sepanjang jalan nak pergi kelas ngan balik kelas,
muka tutup rapat jew..
ye la, ramai orang tegur..jadi Hot sat..bukan Hot pe, Hot dalam 'terbakar'.. :p

"hai, puteri UMNO kew?"
"ha,kawad-kawad,pandu puteri kena kawad"
"tengok tu,puteri UMNO kot"

macam-macam korang cakap kan?
xpe,tak kisah pun sebenarnye..haha
yang penting rasa seronok sekali sekala buat cam nie.. :D

Lepas tu,pe lagi..posing merate..kiri, kanan, atas, bawah..semua ada..
lengkap kowt..hehehe..
tetiba korang akan nampak pink je dunia nie kan? hehe




 Ira. Budak hot nie tau tak..hehe


ni anis..kaki stalk orang nie..


 yang NI? :p
  ni syera ..skali update status,wall aq penuh jew..hehe























Ni la kawan-kawan kelas aq dari sem 1..
Skunk dah duduk serumah..
dulu bertiga ja kat rumah,
skunk dah cukup kuota..hehehe..
Bila nak buat pa pe,semua join..bestkan?
Kami Sejiwa Gila..hehe